Hvad er Nyt i WCAG 2.2

WCAG 2.2 udkom 5. oktober 2023

WCAG 2.2's nye funktioner for øget webtilgængelighed, herunder forbedret navigation og inputmetoder, som sigter mod at gøre indhold mere tilgængeligt for brugere med forskellige behov. Opdateringerne fokuserer på klarhed i navigation, større interaktive elementer og forbedret inputassistance.

Navigering:


  1. Fokus Ikke Skjult (AA & AAA): Det er vigtigt, at når man navigerer med tastaturet, er det element, man er på, altid synligt. For personer, der ikke kan bruge en mus, er det afgørende at kunne se, hvilket element der er i fokus. I den forbedrede version (AAA) sikres det, at elementet er helt synligt og ikke delvist dækket.

  2. Fokus Udseende (AAA): Denne regel kræver, at fokusindikatorer er tydelige nok til at se. Det betyder, at de skal være store nok og have tilstrækkelig kontrast. Dette gør det lettere for personer med nedsat syn eller dem, der har svært ved at se små ændringer, at navigere på en hjemmeside.


Input:


  1. Trækkende Bevægelser (AA): Hjemmesider skal tilbyde alternative måder at udføre handlinger, der normalt kræver trækning med musen. Dette er især nyttigt for brugere med motoriske udfordringer, som f.eks. rystende hænder.

  2. Mål Størrelse (AA): Denne regel sikrer, at interaktive elementer som knapper og links er store nok til at blive brugt nemt. Det hjælper personer med motoriske vanskeligheder eller dem, der bruger touch-enheder.


Forudsigelighed:


  • Konsekvent Hjælp (A): Hjælpemekanismer, som chat eller kontaktinformation, skal være placeret ensartet på tværs af hjemmesiden. Dette gør det lettere for brugere, specielt dem med kognitive udfordringer, at finde hjælp, når de har brug for det.


Input Assistance:


  1. Redundant Indtastning (A): Kræver, at information, som brugeren tidligere har indtastet, ikke skal indtastes igen. Dette er især vigtigt for brugere med kognitive udfordringer, som kan have svært ved at huske eller gentage information.

  2. Tilgængelig Autentificering (AA & AAA): Autentificeringsprocesser skal være enkle og ikke kræve komplekse kognitive funktioner som huske passwords eller genkende billeder. Dette gør det nemmere for alle brugere, specielt dem med kognitive vanskeligheder, at få adgang til beskyttede områder af en hjemmeside.


Succeskriterium Niveau Beskrivelse
2.4.11 Focus Appearance (Minimum) AA Fokusindikatorer skal være tydelige og opfylde visse kontrast- og synlighedskrav.
2.4.12 Focus Appearance (Enhanced) AAA Strengere krav til fokusindikatorens kontrast og størrelse for forbedret synlighed.
2.4.13 Page Break Navigation A Gør det muligt at navigere mellem sideopdelinger, f.eks. i dokumenter og e-bøger.
2.5.7 Dragging Movements A Bruger skal kunne undgå "drag and drop"-bevægelser og have alternative inputmetoder.
2.5.8 Target Size (Minimum) AA Klikbare områder og interaktive elementer skal være mindst 24x24 pixels store.
3.2.6 Consistent Help A Hjælpefunktioner (f.eks. kontaktoplysninger eller vejledning) skal være let tilgængelige på alle sider.
3.3.7 Accessible Authentication A Autentificering skal kunne gennemføres uden afhængighed af hukommelse, som f.eks. ved adgangskoder.
3.3.8 Redundant Entry A Bruger skal ikke behøve at indtaste samme information flere gange, hvis det kan undgås.
3.3.9 Accessible Authentication (No Exception) AAA Autentificering uden hukommelsesbelastning uden undtagelser.

Lad os sammen få styr på din udfordring

Giv os et kald eller send en mail

Vi glæder os til at samarbejde med dig


 +45 50838383 - hej@doba.dk

Bliv ringet op
Billedet viser et moderne, tomt kontor med fokus på digital tilgængelighed. En stor skærm viser ikon
Af Søren Riisager 2. oktober 2024
Tilgængelighedsdirektivet, også kendt som EU's webtilgængelighedsdirektiv (Direktiv (EU) 2016/2102) , har til formål at sikre, at offentlige websteder og mobilapplikationer er tilgængelige for alle borgere, inklusive personer med handicap. I Danmark er dette direktiv implementeret gennem Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer , der trådte i kraft den 23. september 2018.
Af Søren riisager 4. januar 2024
Guide Webtilgængelighed for Video
A laptop with the word dex on it
Af Søren Riisager 1. november 2023
Få hjælp til at gøre dine PDF dokumenter tilgængelige
Af Søren Riisager 24. april 2023
Download tjekliste til webtilgængelighed for din hjemmeside
Af Søren Riisager 29. marts 2023
Webtilgængelige formularer: Tjekliste, eksempler og forklaring
Af Søren Riisager 25. marts 2023
Guide Webtilgængelighed for Semantik
Af Søren Riisager 25. marts 2023
Guide til at forstå WCAG-retningslinjer
Af Søren Riisager 21. marts 2023
Få en skabelon til webtilgængelighedserklæring med praktiske vejledning, inklusive trin-for-trin instruktioner og ressourcer.
Af Søren Riisager 21. marts 2023
Guide til URL-Strukturer og HTML-Tags
Af Nina Riisager 21. marts 2023
Guide Webtilgængelighed for interaktive elementer
Share by: